Links


Startpagina's:

http://duivensport.startbewijs.nl Deze startpagina heb ik zelf opgezet en in beheer. De site is vooral bedoeld om alle afdelingen, verenigingen, samenspelen, fondclubs op postduivengebied, sierduivenclubs, speciaalclubs en andere vliegduivensportclubs op één startpagina in beeld te brengen. Dit als handig opstapje voor de geïnteresseerde duivenliefhebber die wat info wilt over andere verenigingen en voor de geïnteresseerde leek die iets te weten wil komen over een duivenvereniging in zijn buurt.

Postduiven links op startkabel.nl Deze startpagina wordt beheerd door Peter Bruls, de eigenaar van de veilingsite duivenmarktplaats.nl. Op deze startpagina staan links naar sites van duivenstartpagina's, duivenliefhebbers, fabrikanten van duivensportartikelen, duivenfotografie, kweekcentra, dierenartsen en nog veel meer. Hier veel links naar sterk verouderde sites.

http://duiven.startkabel.nl Deze startpagina wordt beheerd door Peter Bruls, de eigenaar van de veilingsite duivenmarktplaats.nl. Op deze startpagina staan links naar sites van duivenstartpagina's, duivenliefhebbers, fabrikanten van duivensportartikelen, duivenfotografie, kweekcentra, dierenartsen en nog veel meer.

http://duiven.startpagina.nl Deze startpagina heeft net als de site hierboven veel links naar duivenliefhebbers. Daarnaast ook veel links naar duivensportartikelen. Opvallend is hier een prikbord met oproepen. Ook heeft deze site verwijzingen naar sierduivensites.

http://www.duiven.net Dit is een professionele startpagina die vooral gericht is op de meer commercieel ingestelde duivenliefhebber. Een must voor degene voor wie de duivensport meer is dan een hobby.

http://fondduiven.besteoverzicht.nl Startpagina met veel links naar duivenliefhebbers, maar veel dode links en met fondduiven heeft deze startpagina weinig van doen.


Informatieve Sites:

http://www.duivenvlucht.nl Deze zeer informatieve website is eigendom van Harco Poelman van de combinatie Poelman uit Erica. Op deze site vindt je onder andere uitslagen, nieuwtjes, reportages, veel columns, een praathoekje, en een groot aantal links naar sites van liefhebbers.

http://www.duivensites.nl Een zeer informatieve website met dagelijks nieuws en columns. Hier kun je ook terecht voor het laten maken van een zeer goed ogende website.

http://www.vanhoeck-noel.be/default.asp?ContentId=2040&LanguageId=31 De website van de Belgische combinatie vanhoeck-noel. Op deze website behalve informatie over de duiven en prestaties van deze combinatie, zeer lezenswaardige artikelen van de hand van Eddy Noel!

http://www.duivenvaria.nl Dit is een site met veel nieuws, artikelen en columns over de duivensport. Een aanrader om regelmatig even op te grasduinen.

http://www.msnduivensport.be/ Dit is een leuke site met zeer veel informatie voor jong en oud, beginneling en gevorderde, amateur en proffesional. Voor elk wat wils.

http://www.pigeonvillage.nl Op deze site kun je zoeken naar duivenliefhebbers, hun duiven en hun prestaties. Maar, zo kun je ook makkelijk en goed bijhouden wat je duiven bij anderen doen. Voor wie veel verkoopt en bonnen weggeeft een aanrader!

http://www.pitts.be Een informatieve site uit België. Allerlei artikels en columns en veel informatie over wedvlucht en kampioenschappen in België.

http://www.deduif.be/nl/home.aspx De website van het Belgische duivensportblad "de Duif". Reportages, uitslagen, enz. Niet alleen Belgische liefhebbers, maar ook landgenoten worden hier door het blad van Jan Hermans in het zonnetje gezet.


Duivenforums:

http://www.forumhetpraathuis.nl/index.php Op dit forum vinden interessante discussies plaats tussen beginners en gevorderden in de duivensport. Verschillende grote kampioenen nemen aan dit forum deel. Zeer leerzaam voor degenen die verder willen komen. Een absolute aanrader dit forum!

http://www.duivencompetitie.nl Dit is een forum met niet zo'n groot aantal leden, maar voor de liefhebber van een gezellig praatje over onze gevleugelde vrienden een aanrader.


Liefhebbers (NL):

Hieronder heb ik enkele links vermeld naar sites van bevriende liefhebbers die op hun website een link naar mijn site hebben geplaatst.

http://www.duivenpassie.nl/437599958 Deze website is van mijn kweekcompagnon Rob Noordegraaf,  en zijn levenspartner Jeannette Goldenbelt.  Hier houden zij bij hoe ze duivensport beleven.

http://www.poelmanpigeons.nl/overons/ De combinatie Poelman bestond uit vader Ep en zoon Harco. Zij waren in het noorden en ver daarbuiten bekend van de Black Power en zijn nazaten die op vele gekende tophokken als Koopman, Vredeveld, Foppe van de Meer, enz. voor grote successen zorgen. In 2017 is Ep overleden en is Harco zelfstandig doorgegaan. Er worden nog steeds zeer mooie successen behaald. Verder is Harco bekend van zijn websites duivenvlucht.nl en duivenveilen.nl.

http://www.stevenvanbreemen.nl Voor de meeste duivenliefhebbers een bekende naam. Winnaar van vele kampioenschappen en overwinningen in groot verband. Steven staat bekend als een perfectionist die grote kennis van vele facetten van de duivensport bezit. Hij is schrijver van een groot aantal leerzame artikelen en bovenal schrijver van "de kunst van het kweken" samen met Alphons Anker. De kennis die ik uit dit boek heb opgedaan hanteer ik als leidraad bij mijn adviezen.

http://www.johnhazeleger.nl John Hazeleger is één van de topspelers op de eendaagse fond in Harderwijk en omgeving. Vooral voor liefhebbers van het nestspel een absolute aanrader om zijn site te bezoeken. 

http://www.duivenkweekwilliebronkhorst.nl/index.htm Deze website is van Willie Bronkhorst. Willie fokt voornamelijk Meulemansduiven en de basislijnen van Arie Dijkstra. Hij neemt niet (meer) deel aan wedstrijden maar fokt uitsluitend voor de verkoop. De prijs/ kwaliteitsverhouding is prima in orde. Ik zou zeggen bezoek zijn website en kijk of er iets voor uw gading bij is.

http://gebr-romb.nl De gebroeders Romp zijn hard op weg om een gevestigde naam te worden op de dagfond.

http://www.lbvanzuiden.nl De website van Bertram van Zuiden uit Swifterbant die met zijn compagnon Patrick Slabbekoorn de succesvolle combinatie van Zuiden vormt. Het enthousiasme van deze jeugdige liefhebber straalt van de site af.

http://www.duivenmelker.com Duivenmelker.com streeft ernaar om zoveel mogelijk links te plaatsen van duivenmelkers over de gehele wereld. Het is een gratis linkpagina waar u zelf uw eigen website kan doorgeven. Deze zal dan gratis geplaatst worden op deze website. Vooralsnog is dit nog lang niet de grootste linkenaanbieder. Staat u er niet bij, weet dat uw site eerder door een zoekmachine gevonden wordt als deze aan meer sites gelinkt is. Dus wat let u?

http://www.brandsdiervoeders.nl en http://www.brandspigeons.nl zijn de zakelijke en privé websites van Riekelt en zijn zoon Henri Brands. Riekelt woonachtig in Espel timmert flink aan de weg op de overnachtfond en de diervoederszaak van Henri in Espel s een begrip in de N.O.P. en ver daar buiten.

http://www.schalkwijkpigeons.nl is de persoonlijke website van Gerard en Katiuska Schalkwijk, de eigenaren van Travipharma. Op deze website hun duiven en prestaties.


Diverse Duivensportsites:

http://www.vliegendehollandernet.nl/buitenlandse_duiven.htm Op deze webpagina kunt u de meest voorkomende cijfer en lettercombinaties van buitenlandse ringen, sierduivenringen, ringen van tropische duiven, etc. vinden.

http://www.ouweduiten.nl/florafauna/duivenring_melden.html Dit is een website van de vereniging Fauna en Avifauna Friesland. Zij houden zich naast vogel- en vlinderwaarnemingen en registreren ook bezig met advies te geven aan mensen die een duivenring of dode duif hebben gevonden door hen te wijzen hoe ze met de eigenaar in contact kunnen komen.

http://www.compuclub.nl Op deze site kunt u de voorlopige en einduitslagen van alle afdelingen en rayons inzien. Handig om je eigen prestaties te volgen, maar ook degenen die geregeld jonge duiven verkopen en bonnen schenken kunnen dankzij compuclub erg gemakkelijk de prestaties van hun duiven bij anderen volgen.

http://www.sierduif.nl De website van de Nederlandse Bond van Sierduivenliefhebbers-verenigingen. Hierop informatie over de sierduivensport in Nederland. Ook het adres voor meldingen van sierduiven. Deze kunnen rechtstreeks telefonisch of schriftelijk gericht worden aan het ringenbureau van de NBS. Het adres staat op deze website vermeld.


Duivensportproducten:

http://www.dierenparadijstheuns.nl Een dierenwinkel in Dongen met een groot assortiment duivensportproducten.

http://www.stempelfabriek.nl Zij maken vele soorten, merken en formaten stempels geschikt voor op kantoor, onderweg, in de fabriek of waar dan ook en hebben veel ervaring in het maken van stempels voor de duivensport.

de-duivencoach.nl (K.v.K 01166256)  |  info@de-duivencoach.nl